sunnuntai 7. helmikuuta 2010

Verkostoitumista naisten kesken

Sosiaalisen median tutkimuksessa kävi ilmi, että naiset ovat aktiivisempia sosiaalisen median käyttäjiä kuin miehet. Tämä oli usealle yllätys, koska miesten verkostoitumista ovat heijastaneet hyvävelikerhot, saunaseurat, armeija, yleensä parempi yhteishenki kuin naisten kissatappelut. Naiset ovat törmänneet lasikattoon aina ja joutuvat esimerkiksi organisaatioiden johdossa taistelemaan harvoista naiskiintiöpaikoista vaikka lähtökohtaisesti ja yleensä ottaen kouluttautuvat paremmin ja omaavat paremmat organisatoriset ja sosiaaliset taidot. Miten naiset verkottuvat? Sosiaalisen median käyttäjinä naiset ovat aktiivisempia bloggaajia, verkostoitujia sekä viestintävälineiden käyttäjiä. Sosiaalinen media on helppo ja mukava jatko omalle itseilmaisulle aiempien leike- ja päiväkirjojen jälkeen.

Ulkomailta palattuani olen päättänyt verkostoitua paremmin saadakseni kontakteja, kuunnellakseni ja nähdäkseni mitä ympärillä tapahtuu. Mutta on muitakin juttuja kuin yhdistykset ja kerhot.

Yksi suurimmista ahaa-elämyksistä minulle viimeisen 15 vuoden aikana on ollut lavatanssien naisten rivi. Sen sijaan, että naiset taistelisivat eturivin paikasta, jossa mieshakukoneet saavat parempaa kontaktia ja kehittäisivät yksi toistaan parempia kyynerpäätaktiikoita naiset ovat sulassa sovussa keskenään.
Vuosi vuoden jälkeen ihailen enemmän tätä naisten rinnakkaineloa juuri tässä kilpaillussa harrastus-seurapiirissä. Naisten rivissä vallitsee suunnattoman hyvä yhteishenki. Vaihdetaan kuulumisia, ihastellaan orkesteria, luodaan hyvää fiilistä ja kehutaan parhaita tanssijoita. Tieto kulkee kuka missäkin milloin mitä ja kenen kanssa ja mille lavalle tai kurssille kannattaisi lähteä. Parhaimpia lavatuttuja tervehditään halauksin ja lähdetään yhdessä kahvioon kun flaksi ei käy.
Naistenhaku tuo hieman haastetta koska suosituimpien tanssimiesten olkapäätä hapuilevat useat naiset samanaikaisesti. Tilannetta voi tosin päivitellä yhdessä ja laatia taktiikkaa seuraavaa vuoroa varten.
Ehkä tiedostamatta todetaan etu, joka pätee muihinkin harrastuksiin: sisustusliikkeitä on mukavampi kiertää kun ne sijaitsevat kaikki vierekkäin. Mitä enemmän mukavia naisia tansseissa, sitä enemmän mukavia tanssittajia.